Ο Κρις Θεοφιλίδης γεννήθηκε το 1971. Μετά τη φοίτησή του στην Αγγλική Σχολή Λευκωσίας αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο Rutgers, το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νέας Υερσέης, το 1995, εξασφαλίζοντας πτυχίο Bachelor of Arts στα Οικονομικά. Συνέχισε τις σπουδές του στο ίδιο πανεπιστήμιο για την εξασφάλιση πτυχίου Masters στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) το 1997 με επικέντρωση στη λογιστική, πριν γίνει Εγκεκριμένος Λογιστής (CPA) το 1999.

Από το 1998 μέχρι το 2006 εργοδοτείτο από την by PricewaterhouseCoopers (PwC) προχωρώντας σε  Senior Manager in Corporate Finance με ειδίκευση στις συναλλαγές συγχωνεύσεων και εξαγορών, τις αναδιοργανώσεις επιχειρήσεων, τις αναλύσεις στρατηγικών επιλογών και τις επιχειρηματικές αποτιμήσεις. Στη διάρκεια της υπηρεσίας του στην  PwC ανέπτυξε πολυάριθμες μελέτες στρατηγικών επιλογών για πελάτες, αξιολογώντας το ανταγωνιστικό περιβάλλον, εντοπίζοντας ευκαιρίες και αξιολογώντας τη στρατηγική προσαρμογή των προτεινόμενων επενδύσεων. Το 2006 του απονεμήθηκε το  Advanced Corporate Finance Qualification (CF) από το Institute of Chartered Accountants Αγγλίας και Ουαλίας (ICAEW). Είναι μέλος του American Institute of Certified Public Accountants (AICPA) και του Ινστιτούτου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ICPAC).

Το 2006 εργοδοτήθηκε από τη Louis Cruises ως Ανώτερος Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, επικεντρωνόμενος στην ανάπτυξη νέων προγραμμάτων και επιχειρηματικών ευκαιριών για την εταιρεία, καθώς και στην επίβλεψη των σχέσεων με βασικούς εταίρους, όπως μακροπρόθεσμες ναυλώσεις.  Το 2014 προήχθη σε Αντιπρόεδρο Στρατηγικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, προσθέτοντας στο χαρτοφυλάκιο του την εποπτεία των δραστηριοτήτων μάρκετιγκ στη διάρκεια μίας περιόδου όταν η εταιρεία μετονομάστηκε σε Celestyal Cruises. Από το 2017 εργάζεται ως Γενικός Διευθυντής Επιχειρήσεων (COO) της Celestyal Cruises έχοντας μία δια-λειτουργική συμμετοχή σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων της εταιρείας.