Ναυτική Ακαδημία Κύπρου

Η Ναυτική Ακαδημία Κύπρου είναι η πρώτη του είδους της στην Κύπρο και ιδρύθηκε το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016. Οι πρώτοι δόκιμοι της Ακαδημίας έγιναν δεκτοί το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 με μεγάλη επιτυχία.

Ο στόχος της Ακαδημίας είναι να αναπτύξει και να προσφέρει δεξιότητες στους τρεις κύριους τομείς της Ναυτικής Βιομηχανίας, που είναι η Ναυτική Επιστήμη (Αξιωματικός Καταστρώματος), η Ναυτική Μηχανική (Αξιωματικός Μηχανής) και η Ναυτική Ηλεκτρο-τεχνολογία (Ηλεκτρο-τεχνολόγος Αξιωματικός).

Η πρωτοβουλία για την ίδρυση της ΝΑΚ σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο για την Κύπρο, και αναμενόταν εδώ και καιρό τόσο από ακαδημαϊκούς όσο και από επαγγελματικούς κύκλους εντός της Θαλάσσιας και Ναυτικής Βιομηχανίας του νησιού. Στόχο έχει να δώσει ένα τέλος στην έλλειψη τεχνικής ναυτικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στην Κύπρο.

Τα μαθήματα που προσφέρονται στη ΝΑΚ έχουν ως βάση το Intercollege. Επιπρόσθετα, με βάση τις συνεργασίες μας με εταίρους της βιομηχανίας, μέρος της εκπαίδευσης θα λαμβάνει χώραν στην καρδιά της ναυτιλίας στην Κύπρο, στη Λεμεσό. Η ΝΑΚ στοχεύει να προσελκύσει ντόπιους, Ευρωπαίους και διεθνείς σπουδαστές, ως εκ τούτου όλα τα μαθήματα θα προσφέρονται στα αγγλικά, την διεθνή γλώσσα Ναυτιλίας.