Ναυτική Ακαδημία Κύπρου

Η ΝΑΚ ιδρύθηκε το 2015 και λειτούργησε για πρώτη φορά το 2016. Σε συνεργασία με το Intercollege και υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, η ΝΑΚ προσφέρει ολοκληρωμένα ναυτιλιακά προγράμματα σχεδιασμένα να εξοπλίσουν τους επίδοξους Αξιωματικούς με τις απαραίτητες ακαδημαϊκές γνώσεις, επαγγελματικές δεξιότητες και ικανότητες για επιτυχημένη σταδιοδρομία στη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Αυτό που κάνει τη ΝΑΚ να ξεχωρίζει είναι η δέσμευσή μας για παροχή μιας ολιστικής εκπαίδευσης που συνδυάζει την ακαδημαϊκή αριστεία με την πρακτική κατάρτιση. Είμαστε η μοναδική ακαδημία στην Κύπρο και μία από τις λίγες στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου που προσφέρει αναγνωρισμένο Πτυχίο επιπέδου Bachelor με ταυτόχρονη απόκτηση Πιστοποιητικού Ικανότητας που απονέμονται από το Intercollege και το Υφυπουργείο Ναυτιλίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, αντίστοιχα.

Τα ναυτικά και επαγγελματικά προγράμματα κατάρτισης συμμορφώνονται με τα αυστηρά πρότυπα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών (IMO) και είναι πλήρως συμβατά με τις διατάξεις που ορίζονται από τη Διεθνή Σύμβαση για τα Πρότυπα Εκπαίδευσης, Πιστοποίησης και Τήρησης Φυλακών για Ναυτικούς (STCW). Αυτό διασφαλίζει ότι οι απόφοιτοί της ΝΑΚ διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα και δεξιότητες που απαιτούνται από την παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα.

Στη ΝΑΚ αναγνωρίζουμε τη σημασία μιας ολοκληρωμένης εκπαίδευσης. Εκτός από τη ναυτική εκπαίδευση, παρέχουμε ένα γενικό ακαδημαϊκό πρόγραμμα σπουδών που συμμορφώνεται με τα πρότυπα που ορίζει το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Αυτό διασφαλίζει ότι οι δόκιμοι-φοιτητές μας αποκτούν πτυχίο πανεπιστημιακού επιπέδου, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να συνεχίσουν την ακαδημαϊκή τους πορεία σε μεταπτυχιακό ή ακόμη και σε διδακτορικό επίπεδο, εάν το επιλέξουν. Τα προγράμματά μας εξοπλίζουν επίσης τους αποφοίτους με τις απαραίτητες δεξιότητες και γνώσεις για τη μελλοντική εξέλιξη της σταδιοδρομίας σου σε διευθυντικές θέσεις σε εταιρείες που σχετίζονται με τη ναυτιλία.

Το αφοσιωμένο εκπαιδευτικό μας προσωπικό αποτελείται από επαγγελματίες του κλάδου, έμπειρους εκπαιδευτικούς και εμπειρογνώμονες στη ναυτιλία που δεσμεύονται να παρέχουν εκπαίδευση και κατάρτιση υψηλής ποιότητας. Παρέχουμε ένα υποστηρικτικό και εμπλουτιστικό περιβάλλον μάθησης, εξοπλισμένο με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και πόρους μέσω των συνεργατών μας, για να προωθήσουμε την ανάπτυξη των δόκιμων-φοιτητών μας.

Επιλέγοντας τη Ναυτική Ακαδημία Κύπρου, γίνεστε μέλος μιας κοινότητας που εκτιμά την αριστεία, την ακεραιότητα και την καινοτομία στη ναυτική εκπαίδευση. Είμαστε περήφανοι που καλλιεργούμε την επόμενη γενιά ικανών Αξιωματικών Καταστρώματος και Μηχανών, ενδυναμώνοντάς τους με τις απαραίτητες δεξιότητες και γνώσεις για να εισέλθουν στο δυναμικό και συναρπαστικό κόσμο της εμπορικής ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Ξεκινήστε ένα συναρπαστικό ταξίδι με τη NAK και θέστε τα θεμέλια για μια επιτυχημένη ναυτική σταδιοδρομία.