Στήριξη Φοιτητών

Στόχος μας είναι να παρέχουμε κάθε δυνατή υποστήριξη στους μαθητές μας σε όλες τις πτυχές της ζωής τους εδώ στη Ναυτική Ακαδημία Κύπρου.

Tο CyMA είναι περήφανο για την πολιτική ισότητας και ποικιλομορφίας. Στόχος και δέσμευσή μας είναι να δημιουργήσουμε ένα δημιουργικό μαθησιακό περιβάλλον όπου όλοι οι δόκιμοι, οι μαθητές και το προσωπικό αντιμετωπίζονται με αξιοπρέπεια και σεβασμό, και όπου όλοι ενθαρρύνονται θετικά να αποδώσουν στο υψηλότερο δυνατό.

Φοιτητική Συμβουλευτική

Πρωταρχική έμφαση δίνεται στην υποστήριξη των δοκίμων για την επίτευξη των εκπαιδευτικών τους στόχων. Παρέχεται σύντομη προσωπική συμβουλευτική σε βραχυπρόθεσμη βάση για την αντιμετώπιση κάποιας άμεσης ανησυχίας. Η σύντομη συμβουλευτική ορίζεται ως οποιαδήποτε συνεδρία αναφορικά με κάποια ανησυχία που δεν είναι ακαδημαϊκής φύσης αλλά διερευνά ένα πρόβλημα ή ανησυχία προσωπικής φύσης.

Οργανωμένες Εκδρομές 

Όλοι οι δόκιμοι (ντόπιοι και διεθνείς) ενθαρρύνονται να συμμετέχουν σε οργανωμένες ξεναγήσεις με λεωφορεία στην Κύπρο στην αρχή κάθε εξαμήνου, ούτως ώστε να προωθείται η αλληλεπίδραση και η ενσωμάτωση στην κοινότητα του Intercollege και στην κυπριακή κοινωνία ευρύτερα.

Πίνακες Ανακοινώσεων

Διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις, τοπικές και σε ολόκληρη την Κύπρο, καθώς και δραστηριότητες, αναρτώνται στον πίνακα ανακοινώσεων, ούτως ώστε οι δόκιμοι να μπορούν να επιλέξουν να βγουν έξω και να βιώσουν μία μοναδική πνευματική και δημιουργική περιπέτεια. Οι δόκιμοι επίσης επιτρέπεται να αναρτούν (με την έγκριση της Ακαδημίας) αφίσες, ειδοποιήσεις, φυλλάδια, ανακοινώσεις, αυτά όμως πρέπει να προσφέρουν μία υπηρεσία ή ευκαιρία η οποία θα ωφελήσει τους δοκίμους, τη σχολή και το προσωπικό.

Απασχόληση

Διαφημίσεις για θέσεις εργασίας μέσω πρόσληψης στο πανεπιστήμιο, Έκθεση Καριέρας & Εκθέσεις Εργασίας. Το Γραφείο είναι ένας σύνδεσμος μεταξύ των δοκίμων που αναζητούν απασχόληση και των οργανισμών που αναζητούν υποψηφίους υπαλλήλους.

Σεμινάρια/Εργαστήρια

Μία σειρά σεμιναρίων και εργαστηρίων διοργανώνεται κάθε εξάμηνο πάνω σε θέματα όπως «Λήψη Σημειώσεων» , «Ετοιμασία Βιογραφικού Σημειώματος και Χαρτοφυλακίου», «Λογοκλοπή», και «Επιτυχημένες Συνεντεύξεις και Δικτύωση», για να αναφέρουμε μερικά. Όλα τα εργαστήρια, σεμινάρια και παρουσιάσεις προσφέρονται δωρεάν και είναι ανοιχτές για όλους τους δοκίμους και αποφοίτους. Ομιλητές σε αυτά τα σεμινάρια είναι εξέχοντες επαγγελματίες, εμπειρογνώμονες σταδιοδρομίας και καθηγητές του πανεπιστημίου. Σε όλους τους συμμετέχοντες απονέμεται Πιστοποιητικό Παρακολούθησης.

Δραστηριότητες

Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους προγραμματίζονται ποικίλες δραστηριότητες όπως διαγωνισμοί ταλέντων, κινηματογραφικές βραδιές, αιμοδοσίες, φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, και ποικίλοι φιλοξενούμενοι ομιλητές για συναφή θέματα όπως Οδική Ασφάλεια, θέματα υγείας, κλπ.

Λέσχες 

Υποστηρίζουν τις ευκαιρίες συμμετοχής των δοκίμων στην πανεπιστημιούπολη μέσω της ανάπτυξης και της επιτυχούς λειτουργίας των φοιτητικών συλλόγων και οργανισμών. Αυτή η υπηρεσία παρέχει την ευκαιρία συμμετοχής ή δημιουργίας κάποιας Λέσχης ή κάποιου Ομίλου.

Χειρισμός Καταγγελιών

Οι υπεύθυνοι του Γραφείου Φοιτητικών Υποθέσεων βρίσκονται πάντοτε δίπλα από τους δοκίμους και είναι πρόθυμοι να ακούσουν τις καταγγελίες τους, να τους υποστηρίξουν και να τους βοηθήσουν στην επίλυση των προβλημάτων τους.

Γενικές Πληροφορίες

Η καθοδήγηση ως προς το από πού να εξασφαλίσουν ακριβείς και υπεύθυνες πληροφορίες που αφορούν τον δόκιμο.

Προσανατολισμός

Διοργανώνεται στην αρχή κάθε έτους για τους νέους δοκίμους. Αυτά τα προγράμματα είναι σχεδιασμένα για να υποδέχονται τους νέους δοκίμους στην κοινότητα της Ν.Α.Κ. Οι συναντήσεις Προσανατολισμού βοηθούν τους νέους δοκίμους να εξοικειωθούν με τις υπηρεσίες της Ακαδημίας καθώς και με την Ακαδημία γενικότερα, να γνωρίσουν τους συμφοιτητές τους και να συμμετάσχουν σε εξωταξικές δραστηριότητες.

Φοιτητική Ένωση

Κάθε χρόνο διεξάγονται εκλογές για την εκλογή της Εκτελεστικής Επιτροπής της Φοιτητικής Ένωσης που θα ασκήσει τα καθήκοντά της για την ακαδημαϊκή χρονιά. Το Γραφείο Φοιτητικών Υποθέσεων επιβλέπει την ομαλή διεξαγωγή της προεκλογικής εκστρατείας και της διαδικασίας ψηφοφορίας την Ημέρα των Εκλογών.

Ένωση Αποφοίτων

Η ιδιότητα του μέλους είναι δωρεάν και όλοι οι απόφοιτοι μπορούν να γίνουν μέλη της Ένωσης. Οι απόφοιτοι μπορούν να αλληλοεπιδρούν, να μαθαίνουν περισσότερα για παλιούς φίλους, και ταυτόχρονα έχουν την ευκαιρία να ενημερώνονται για τις εξελίξεις στην Ακαδημία, τα νέα προγράμματα που προσφέρονται και τις ποικίλες εκδηλώσεις και δραστηριότητες που  διοργανώνει η Ακαδημία.

Το Κέντρο Εκτυπώσεων 

Το Κέντρο Εκτυπώσεων είναι στη διάθεση των δοκίμων για εκτύπωση αντιτύπων, για αποστολή τηλεομοιοτύπων (φαξ), και/ή για τη σάρωση εγγράφων που σχετίζονται με τις σπουδές τους.

Απωλεσθέντα & Ανευρεθέντα Αντικείμενα

Το Γραφείο Υποδοχής φυλάσσει αντικείμενα τα οποία έχουν ανευρεθεί στους χώρους του Κολεγίου, ούτως ώστε να ζητηθούν από τον νόμιμο ιδιοκτήτη τους.

Υπηρεσίες WiFi

Η υπηρεσία ασυρμάτου δικτύου  (WiFi) επιτρέπει σε όλους τους δοκίμους και επισκέπτες να συνδέουν οποιανδήποτε ασύρματη συσκευή με το διαδίκτυο χωρίς καλώδια.

Βιβλιοπωλείο 

Η Βιβλιοθήκη είναι μία βολική πηγή για την αγορά βιβλίων για τις σπουδές τους.

Αλληλογραφία

Η βιβλιοθηκάριος παραλαμβάνει, κάνει διαλογή και φυλάσσει όλη την αλληλογραφία που λαμβάνεται για τους δοκίμους και ετοιμάζει έναν κατάλογο ο οποίος αναρτάται στον πίνακα ανακοινώσεων για να ενημερώσει τους δοκίμους να παραλάβουν τις επιστολές/δέματα τους κλπ.

Υπηρεσίες Γευμάτων

Μία καφετερία είναι στη διάθεση των δοκίμων σε πολύ προσιτές τιμές, για να αγοράζουν καφέ, ζεστά και κρύα ροφήματα, καθώς και πρόχειρα γεύματα. Είναι επίσης ένα ευχάριστο μέρος για να συναντούνται οι δόκιμοι με άλλους δοκίμους και καθηγητές ενδιαμέσως των μαθημάτων και μετά από αυτά.

Αθλητικό Κέντρο & Γυμναστήριο 

Το κέντρο είναι στη διάθεση των δοκίμων για να ασκούνται, είτε για ψυχαγωγία είτε για προγράμματα προπόνησης..

Επιπρόσθετες Συμβουλευτικές Υπηρεσίες 

Το Κέντρο Έρευνας και Συμβουλευτικών Υπηρεσιών (ΚΕΣΥ) του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, σε συνεργασία με το Intercollege και την Ακαδημία, παρέχει δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες (Διαπροσωπικές Σχέσεις, Ακαδημαϊκές και Μαθησιακές Δυσκολίες, Θέματα Προσαρμογής, Οικογενειακά Θέματα, Θέματα Στρες και Άγχους, Διατροφικές Συνήθειες, Απώλεια και Πένθος, Κατάθλιψη, Σωματική/Σεξουαλική/Ψυχολογική Κακοποίηση, Εκφοβισμός)  με πλήρη εμπιστευτικότητα, στα ελληνικά ή αγγλικά, από ασκουμένους αποφοίτους της Κλινικής Ψυχολογίας, υπό την επίβλεψη έμπειρων επαγγελματιών.

Στολές

Όλοι οι δόκιμοι επιβάλλεται να έχουν τις στολές τους της ΝΑΚ. Το Γραφείο Φοιτητικών Υποθέσεων θα σας βοηθήσει περαιτέρω σε ό,τι χρειάζεστε να εξασφαλίσετε και από πού. Το κόστος της στολής καταβάλλεται στο λογιστήριο της Ακαδημίας.