Λίγα λόγια για την Κύπρο

ΚΥΠΡΟΣ: ΕΝΑ ΙΔΑΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ

Η Κύπρος βρίσκεται στο ανατολικό άκρο της Μεσογείου, στο σταυροδρόμι Ευρώπης, Ασίας και Αφρικής. Από τα αρχαία χρόνια, αποτελούσε ένα από τα πιο σημαντικά από γεωπολιτικής άποψης σημεία στην περιοχή, με τα ίχνη της πλούσιας πολιτιστικής της ιστορίας να είναι εμφανή σε κάθε της σημείο. Έλληνες, Αιγύπτιοι και Ρωμαίοι, Σταυροφόροι, Βυζαντινοί, Φράγκοι και Οθωμανοί, έχουν αφήσει όλοι τους μία ισχυρή κληρονομιά, την οποία ο σύγχρονος επισκέπτης μπορεί να δει και να θαυμάσει ακόμη και σήμερα.

Το νησί είναι προικισμένο με χρυσές αμμουδιές, παρθένα πράσινα δάση και άλλες φυσικές ομορφιές, σ’ ένα από τα πιο υγιή και ασφαλή για τον άνθρωπο περιβάλλοντα στον κόσμο, ενώ οι Κύπριοι φημίζονται για τη φιλοξενία τους και τον ζεστό και φιλικό τρόπο με τον οποίο υποδέχονται τους επισκέπτες.

Παράλληλα, στα πρότυπα της Σιγκαπούρης και του Χονγκ Κόνγκ, η Κύπρος είναι σημαντικό χρηματοοικονομικό και επιχειρηματικό κέντρο, με το 70% της οικονομίας της να στηρίζεται στις υπηρεσίες. Η οικονομική δραστηριότητα της χώρας επικεντρώνεται στις χρηματοοικονομικές και επαγγελματικές υπηρεσίες, τις τραπεζικές δραστηριότητες, τη διαχείριση επενδύσεων, τη ναυτιλία, τον τουρισμό και τον κτηματομεσιτικό τομέα.

Ο τόπος διαθέτει τις κατάλληλες οικονομικές υποδομές για να στηρίζει χιλιάδες πολυεθνικές εταιρείες, χάρη σ’ ένα σταθερό και σύγχρονο νομικό και φορολογικό σύστημα κι ένα εργατικό δυναμικό με υψηλή μόρφωση. Σε ό,τι αφορά τον τουρισμό, η Κύπρος διαθέτει πάνω από 1,000 ξενοδοχειακές μονάδες και από τις πιο ανεπτυγμένες τουριστικές υποδομές στον κόσμο. Η χώρα αποτελεί επίσης διεθνές ναυτιλιακό κέντρο, όντας το 2ο μεγαλύτερο κέντρο διαχείρισης πλοίων στον κόσμο, καθώς συντηρεί και παρέχει όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες σ’ ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του παγκόσμιου νηολογίου, ενώ κατέχει το 3ομεγαλύτερο νηολόγιο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ναυτική Ακαδημία Κύπρου διατηρεί ιδιαίτερα στενές σχέσεις με τον επιχειρηματικό κόσμο του νησιού, δίνοντας έτσι στους φοιτητές την ευκαιρία να αποκτήσουν πολύτιμες εργασιακές γνώσεις και εμπειρίες.