Λίγα λόγια για την Κύπρο

Μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2004, η Κύπρος είναι ένα ιδανικό κέντρο σπουδών, συνδυάζοντας μια σύγχρονη υποδομή, πολυπολιτισμικό πληθυσμό, πλούσια ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά, καθώς και ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον με εξαιρετική ποιότητα ζωής – λόγοι για τους οποίους το νησί και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έχουν καταστεί μεγάλοι διεθνείς εκπαιδευτικοί προορισμοί.

Η Κύπρος βρίσκεται στη βορειοανατολική γωνία της Μεσογείου, στο σταυροδρόμι της Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής. Το νησί είναι πλούσιο σε Ιστορία και παράδοση, καθώς αρχαίοι Έλληνες, Αιγύπτιοι και Ρωμαίοι, μαζί με τους Σταυροφόρους, τους Βυζαντινούς, τους Φράγκους και τους Οθωμανούς, έχουν όλοι αφήσει ένα συναρπαστικό κληροδότημα για την απόλαυση των επισκεπτών.

Η Κύπρος απολαμβάνει ένα θαυμάσιο μεσογειακό κλίμα, με ηλιόλουστο καιρό και ζεστές θερμοκρασίες που κυριαρχούν από τον Απρίλιο μέχρι και τον Νοέμβριο. Με σχεδόν 3 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, το νησί προσφέρει εξαιρετικές εγκαταστάσεις για σπορ, ανάπαυση και ψώνια, και μία συναρπαστική και ποικίλη νυχτερινή ζωή. Ευλογημένη με φυσικές ομορφιές, η Κύπρος προσφέρει τόσο στους επισκέπτες όσο και στους κατοίκους της την ευκαιρία ν’ απολαμβάνουν χρυσαφένιες παραλίες,  άγριες ακτογραμμές και δασώδη βουνά, διάστικτα με γραφικά χωριά. Επιπλέον, οι άνθρωποι αυτής της χώρας είναι πασίγνωστοι για τη θερμή και φιλική υποδοχή τους προς τους επισκέπτες.

Ένα επιχειρησιακό και οικονομικό κέντρο για την Ανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, η Κύπρος επίσης διαθέτει μια εύρωστη οικονομία με ψηλό βιοτικό επίπεδο και είναι μέλος της Ευροζώνης. Ωστόσο, το κόστος ζωής παραμένει χαμηλότερο απ’ ό,τι στις πλείστες ευρωπαϊκές χώρες, η εγκληματικότητα είναι χαμηλή και ο γενικός ρυθμός ζωής πιο χαλαρός.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις εμπειρίες που σας περιμένουν στην Κύπρο, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.visitcyprus.com