Ο κος Αντώνης Μικελλίδης γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1978. Σπούδασε στο πανεπιστήμιο του Ουεστμίνστερ όπου εξασφάλισε πτυχίο BA degree in Business Computing και κατέχει μεταπτυχιακό στο Ναυτιλιακό Εμπόριο και Οικονομικά ( Shipping Trade and Finance)  από το City University του Λονδίνου, καθώς και δίπλωμα Σπουδών σε Θέματα Τρομοκρατίας,  επικεντρωνόμενος κυρίως στη Θαλάσσια Πειρατεία, από το πανεπιστήμιο St. Andrews στη Σκωτία.

Ο κος Μικελλίδης εντάχθηκε στο δυναμικό της Zela Shipping Co Ltd στο Λονδίνο το 2002 ως as λειτουργός στόλου και το 2006 ήταν υπεύθυνος για την αναδιάρθρωση της εταιρείας διαχείρισης του στόλου στον Πειραιά της Ελλάδας. Από το 2010 διετέλεσε Διευθυντής, Αρχιλογιστής και Αντιπρόεδρος της Olympia Ocean Carriers Ltd. Στη Λεμεσό της Κύπρου και το 2012 επίσης έγινε και Διευθυντής της Sea Trade Holdings Inc.

Ο κος Μικελλίδης εξελέγη στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών το 2009. Διορίστηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Δημόσιας Εταιρείας Βασιλικού το 2014, και είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της  Citigrade Capital Ltd.