Η Δέσποινα Παναγιώτου Θεοδοσίου είναι  Συνδιευθύνουσα Σύμβουλος της Tototheo Group of Companies, ενός οργανισμού στον κλάδο των Θαλάσσιων Δορυφορικών Επικοινωνιών. Εργάζεται στον όμιλο εταιρειών από το 2005.

Από το 2013, η Δέσποινα είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου  και προεδρεύει της Επιτροπής Ανάπτυξης και Προαγωγής από το 2015.

Το 2011 η Δέσποινα ίδρυσε τη WISTA Κύπρου – ένα μέλος της WISTA International – και είναι η σημερινή πρόεδρος του Συνδέσμου. Μέχρι στιγμής, στη διάρκεια της προεδρίας της, η WISTA Κύπρου έχει διοργανώσει το συνέδριο WISTA Med τον Ιούνιο του 2012 και το   συνέδριο WISTA International AGM & Conference 2014 στη Λεμεσό με 300 συμμετέχοντες από 33 χώρες. Το 2015, στη διάρκεια του Ιnternational AGM στην Τουρκία, η Δέσποινα εξελέγη Γραμματέας της  WISTA International.

Η Δέσποινα είναι ο εθνικός υποστηρικτής της Πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ισότητα “Equality Pays Off”. Επίσης εξασφάλισε τους τίτλους της «Κορυφαίας Επαγγελματίας» και της «Κυπρίας Επιχειρηματίας της Χρονιάς 2015» στην 9η διοργάνωση βράβευσης για τη Γυναίκα Επιχειρηματία της Χρονιάς  2015.

Είναι πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κατέχει Executive MBA στη Ναυτιλία και Επιμελητεία από το Business School της Κοπεγχάγης και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Χρηματοοικονομική Στρατηγική από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.