Η Ναυτική Ακαδημία συμμετέχοντας άμεσα και με υπευθυνότητα στα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης της παγκόσμιας πανδημίας του νέου κορονοιού (COVID-19) και στα πλαίσια των σχετικών οδηγιών του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας καθώς και των συνολικών μέτρων που λαμβάνονται από την Κυπριακή Δημοκρατία, προχώρησε στην αναστολή παράδοσης των δια ζώσης μαθημάτων για τα ακαδημαϊκά του προγράμματα από την περασμένη Τετάρτη, 11/03/2020.

Με βάση τις σημερινές συνθήκες και σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουμε λάβει, η πιθανότερη ημερομηνία επανέναρξης παράδοσης των δια ζώσης μαθημάτων για τα ακαδημαϊκά προγράμματα δεν θα είναι νωρίτερα από την Τετάρτη 22 Απριλίου 2020. Αν τα δεδομένα αλλάξουν, η ημερομηνία αυτή μπορεί να μεταβληθεί ανάλογα με τις εξελίξεις.

‘Όλες οι εκδηλώσεις, σεμινάρια, προγράμματα κατάρτισης/επιμόρφωσης και οποιεσδήποτε άλλες δραστηριότητες που ήταν προγραμματισμένες μέχρι την 22/04/2020 επίσης αναβάλλονται μέχρι νεότερης ειδοποίησης

Με σκοπό την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των φοιτητών, των γονέων και των συνεργατών του Intercollege, τα διοικητικά και ακαδημαϊκά τμήματα του Intercollege λειτουργούν κανονικά από το σπίτι εκτελώντας τα καθήκοντα τους αποκλειστικά μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικά.

Η υγεία των φοιτητών και φοιτητριών της Ναυτικής Ακαδημίας καθώς και του ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού, είναι για μας η ύψιστη προτεραιότητα. Μένουμε όλοι σπίτι και δρούμε ευέλικτα για να διασφαλίσουμε την όσο το δυνατό ομαλότερη λειτουργία της Ναυτικής Ακαδημίας έχοντας πάντα ως πρωταρχικό γνώμονα την υγεία όλων μας. Για αυτό το λόγο, από την Δευτέρα 30/03/2020, όλα τα μη-εργαστηριακά μαθήματα των ακαδημαϊκών προγραμμάτων της Ναυτικής Ακαδημίας θα προσφέρονται από την ηλεκτρονική πλατφόρμα εκπαίδευσης του Κολλεγίου μας. Οι φοιτητές θα λάβουν προσωπικές οδηγίες από τους διδάσκοντες τους για την χρήση της πλατφόρμας καθώς και για τον γενικότερο τρόπο συνέχισης του ακαδημαϊκού τους προγράμματος.

Με βάση τον προγραμματισμό που έχει καθοριστεί, ο στόχος μας είναι για όλους τους φοιτητές και φοιτήτριες της Ναυτικής Ακαδημίας να συμπληρώσουν το Εαρινό Εξάμηνο και να συνεχίσουν την ακαδημαϊκή τους πορεία το Φθινόπωρο 2020 ή να αποφοιτήσουν.

Οι στιγμές τις οποίες περνάμε είναι κρίσιμες και πρωτόγνωρες για την πατρίδα μας αλλά και για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Μένουμε και σπουδάζουμε από το σπίτι για την προστασία της δικής μας υγείας, της υγείας των δικών μας ανθρώπων αλλά και για την υγεία των συνανθρώπων μας.

Για περισσότερες πληροφορίες για την νόσο καθώς και για τα μέτρα δημόσιας υγείας που λαμβάνονται από την κυβέρνηση μπορείτε να επισκεφτείτε τις διευθύνσεις https://www.pio.gov.cy/coronavirus  και www.unic.ac.cy/coronavirus.