20 υποτροφίες από τη Ναυτική Ακαδημία Κύπρου και το Intercollege για το «Πτυχίο Ναυτικής Επιστήμης»

Κοινή προσπάθεια μεταξύ εταίρων με στόχο το επάγγελμα του αξιωματικού Εμπορικού Ναυτικού να καταστεί ευρύτερα αποδεκτό και προσιτό

Είκοσι (20) πλήρεις (100%) υποτροφίες έναντι των διδάκτρων, για το πρόγραμμα σπουδών «Πτυχίο Ναυτικής Επιστήμης» για το Ακαδημαϊκό έτος 2023/24, ανακοίνωσαν η Ναυτική Ακαδημία Κύπρου και το Intercollege.

Το «Πρόγραμμα Υποτροφιών Δοκίμων» προσφέρεται σε  υποψήφιους δόκιμους – φοιτητές που επιθυμούν να ακολουθήσουν μια καριέρα στη θάλασσα ως αξιωματικοί καταστρώματος. Αποτελεί μια κοινή προσπάθεια της ναυτιλιακής βιομηχανίας, της Ναυτικής Ακαδημίας Κύπρου και του Intercollege, με στόχο το επάγγελμα του αξιωματικού Εμπορικού Ναυτικού να καταστεί ευρύτερα αποδεκτό και προσιτό ως επιλογή καριέρας για τους νέους και νέες που θα απαρτίζουν την επόμενη γενιά της Κυπριακής και Διεθνούς Ναυτιλίας.

Εκ μέρους της Ακαδημίας και του Intercollege, στη σχετική διάσκεψη Τύπου μίλησαν ο Εκτελεστικός Διευθυντής Νικόλας Κυθρεώτης και ο Ακαδημαϊκός Διευθυντής Κυριάκος Πατσαλίδης. Ακολούθως, εκ μέρους της Ναυτιλιακής Βιομηχανίας, μίλησαν ο κ. Prabhat Jha, Διευθύνοντας Σύμβουλος Ομίλου και Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της εταιρείας MSC, ο κ. Λούκας Χάματσος, Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της εταιρείας Olympia Ocean Carriers και ο Δρ. Λούκας Μπαρμπάρης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας Safebulkers.

Όλοι τόνισαν τις ισχυρές προοπτικές σταδιοδρομίας που προσφέρει η ναυτιλιακή βιομηχανία, που σε συνδυασμό με τη μοναδική δυνατότητα σπουδών χωρίς δίδακτρα στην Ναυτική Ακαδημία Κύπρου, την καθιστούν μια πολύτιμη ευκαιρία για φιλόδοξους δόκιμους-φοιτητές, που προσβλέπουν σε μια καριέρα στη θάλασσα με παγκόσμια προοπτική.

Παρόντες στη διάσκεψη Τύπου ήταν επίσης μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων με την Ακαδημία εταιρειών της Ναυτιλιακής Βιομηχανίας, φορείς και εταιρείες σχετικές με τη Ναυτιλία και δημοσιογράφοι.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υποτροφίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο www.cyma.ac.cy ή στο 22842500.